Home
De verkiezing
Bekijk video
Doe mee!
Motiveer je klant
Leer van je klant
Als je wint
Nieuws
Contact
Planning
Blijf op de hoogte
Partners

De verkiezing

Wat heeft de ‘Beste Product van het Jaar’ verkiezing je te bieden?

 • Promotie en vergroting van naamsbekendheid van jouw product;
 • Inzicht in de waardering van jouw product;
 • Inzicht in de prestaties van concurrenten;
 • Als winnaar mag je je product één jaar lang Beste Product van het Jaar noemen wat meerwaarde geeft in het productschap.

1. Motiveer jouw klant om te stemmen!

Om de titel ‘Beste Product van het Jaar’ te mogen dragen, moet jouw product genomineerd zijn. Hiervoor heb je minimaal 380 beoordelingen nodig. Deze beoordelingen verkrijg je door jouw klanten zowel via online- als offlinemiddelen te motiveren je product te beoordelen. Hierbij helpen wij je graag! Bekijk hier de mogelijkheden om actief deel te nemen.

2. De consument beoordeelt zijn favoriete product(en)

Als consumenten een product beoordelen, selecteren ze eerst een productcategorie en vervolgens het te beoordelen product. Via een gepersonaliseerde stemlink beoordeelt de consument een product direct. Bij een beoordeling staan producteigenschappen en houding & gedrag ten aanzien van het gekozen product centraal. Consumenten beoordelen het product op de volgende aspecten:
 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Productpresentatie
 • Gebruikstevredenheid
Met betrekking tot houding & gedrag worden de volgende twee vragen gesteld:
 • Is er ten aanzien van dit product sprake van een herhalingsaankoop?
 • Zou je dit product aanbevelen bij een vriend of collega?
Persoonsgegevens van deelnemende consumenten (o.a. leeftijd, geslacht, postcode) gebruiken we voor een gedetailleerde analyse.

3. Wij vergroten de betrouwbaarheid

Na de stemperiode analyseren we met de volgende controleslagen:
 • Meerdere beoordelingen: bij twee of meer beoordelingen voor één product in dezelfde categorie vanaf één e-mailadres wordt alleen de eerste beoordeling meegenomen en worden de overige beoordelingen verwijderd.
 • IP-adressen: er wordt een controle uitgevoerd op door consumenten gebruikte IP-adressen. Bij meer dan drie beoordelingen vanaf één IP-adres voor één product worden alleen de eerste drie beoordelingen meegenomen en de overige beoordelingen worden verwijderd.
Beoordelingen die voldoen aan deze controleslagen worden gebruikt voor de eindcijfers. Houdt er dus rekening mee dat het aantal stemmen dat je hebt verzameld voor deze analyse nog kan verminderen, wat ertoe kan leiden dat de stemgrens na de analyse niet behaald wordt.

Van het gemiddelde eindcijfer wordt een correctie op basis van het aantal beoordelingen afgetrokken om het gecorrigeerde eindcijfer te berekenen. Deze berekening is zo opgebouwd dat een hoger aantal beoordelingen zorgt voor een lagere correctie op het gemiddelde eindcijfer.

4. Wij maken de genomineerden bekend!

In een categorie worden minimaal twee en maximaal vijf producten genomineerd. Wanneer er meer dan vijf producten de stemgrens hebben behaald, worden de vijf producten met het hoogste gecorrigeerd eindcijfer genomineerd. Indien geen enkele of maar één product aan deze voorwaarde voldoet binnen een categorie, hebben wij de mogelijkheid om de stemgrens van 380 beoordelingen naar beneden bijstellen.

5. We maken de winnaars bekend!

Alle genomineerden worden uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst. Het genomineerde product met het hoogste gecorrigeerde eindcijfer is de categoriewinnaar. Deze winnaars mogen een jaar lang de titel 'Beste Product van het Jaar' in hun categorie dragen.

Alle categoriewinnaars maken kans op de overalltitel: 'Beste Product van het Jaar'. De overallwinnaar is de categoriewinnaar met het hoogste gecorrigeerde eindcijfer.